Ammattitaitoinen lakimies apunasi Helsingissä

Lakiasiaintoimisto Aarrevuo Oy tarjoaa laadukkaat lakitoimistopalvelut Helsingin Lauttasaaressa. Meiltä saat ammattitaitoista lakimiehen apua kaikissa oikeudellista asiantuntemusta ja erikoistumista vaativissa tilanteissa.

Ota yhteyttä

Rikosoikeuden palvelut yli 40 vuoden kokemuksella

Rikosoikeus on varatuomari Kari Aarrevuon ominta osaamisaluetta. Rikosoikeus on kiinnostanut häntä aina opiskeluajoista lähtien, ja tästä onkin muodostunut hänen pääasiallisin toimialansa.

 

Rikosoikeuden alueella varatuomari Aarrevuo tunnetaan hyvin pitkän, yli 40 vuoden kokemuksensa perusteella. Hän on vuosien varrella ollut mukana useissa kohua herättäneissä ja eri medioissa esillä olleissa jutuissa.

 

Ammattitaitoaan varatuomari Kari Aarrevuo pitää yllä osallistumalla erilaisiin koulutuksiin ja seuraamalla aktiivisesti korkeimman oikeuden ja hovioikeuksien sekä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen oikeuskäytäntöä. Myös toimistossa käytettävä oikeuskirjallisuus pyritään pitämään ajan tasalla.

Tutustu muihin lakipalveluihimme

Rikosasioissa varatuomari Kari Aarrevuo avustaa sekä syytettyjä että rikoksen uhreja

Vakavammissa tapauksissa syytetylle määrätään puolustaja, jolloin valtio maksaa ensisijassa oikeudenkäyntiavustajan palkkion. Näin myös silloin, kun syytetty saa oikeusapua (legal aid).

 

Rikosten uhrien on hyvä tietää, että vakavammissa tapauksissa rikoksen uhrille (asianomistaja) voidaan rikosoikeudenkäynnistä annetun lain nojalla määrätä oikeudenkäyntiavustaja, jolloin itse oikeudenkäynti ei maksa uhrille mitään, vaan oikeudenkäyntiavustajan palkkio maksetaan valtion varoista.

 

Muutoin on huomattava, että lähes kaikki kotivakuutukset sisältävät ns. oikeusturvaehdon, jolloin uhri voi palkata yksityisen oikeudenkäyntiavustajan ja vakuutusyhtiö korvaa ensisijassa avustajan palkkion vähennettynä vakuutussopimuksen mukaisella omavastuuosuu-
della (usein 20 % ja vähintään 200 €).

 

Rikoksen uhrien on myös hyvä tietää, että heillä on mahdollisuus hakea henkilövahinkojen osalta tuomittuja korvauksia Valtiokonttorista. Valtiokonttori ei korvaa omaisuusvahinkoja vaan ne joudutaan perimään tuomitulta tekijältä. Oikeudenkäyntiavustaja tekee yleensä tätä koskevan hakemuksen.